Terima kasih kerana lawati blog krm kami ini.Tiada artikel, gambar atau apa-apa sahaja di dalam blog ini dibenarkan untuk disalin, diterbitkan semula, diedar atau ditukarkan ke dalam sebarang bentuk pun sama ada melalui kaedah percetakan, melalui penggunaan kamera & perakam video, atau melalui apa cara sekalipun tanpa mendapat keizinan daripada penulis blog terlebih dahulu.Untuk paparan terbaik gunakan Mozilla Firefox.

ANAK MALAYSIA


Seramai 5 orang Pendaki Malaysia Berjaya sampai ke puncak Rinjani

Pada 17 Ogos 2008, Satu program yang dianjurkan oleh (SEACF)iaitu '' TRI NATION EXPEDITION MOUNT RINJANI LOMBOK INDONESIA. Program ini disertai seramai 30 orang yang dibawa oleh Persatuan Mendaki Malaysia.

Pendakian gunung ini menghabiskan masa dalam masa 4 hari. Sepanjang perjalanan tersebut, banyak suasana menarik yang tidak dapat peroleh di tanah air. Agak tidak selesa apabila cuaca bercampur sejuk dengan panas. Setelah 2 hari dengan pendakian,Ramai yang kesakitan dan tidak dapat menahan keadaan cuaca.

Akhirnya mereka terpaksa direhatkan di basecamp. Kemudiannya kami teruskan pendakian menuju ke puncak Rinjani dengan ketinggian 3526''.Selama 8 jam berlalu dengan jarak 200 meter kami mengharungi,akhirnya berjaya juga jejaki dengan ketinggian 3726'. Akhir kata SALAM KEMERDEKAAN, SATU MALAYSIA:)

Read more...
Pelawat ke

Dikemaskini pada 24 March 2010 04.56am

MULTIMEDIA

Hak Cipta Terpelihara Kelab Rakan Muda Serdang 2009

Kembali keLaman Utama